Blog

RSS

Mestres i mestresses jubilats/des celebren el Dia Mundial del Docent al Museu Escolar de Pusol

17-10-2018


Mestres i mestresses jubilats/des celebren el Dia Mundial del Docent al Museu Escolar de Pusol

El passat 5 d'octubre, el Museu Escolar de Pusol va celebrar el Dia Mundial del Docent, commemoració datada per UNESCO. Donat l'èxit aconseguit l'any anterior, en el qual mestres i mestresses van acudir a les instal·lacions del Museu per a gaudir de la visita -guiada per l'alumnat del col·legi i dels tallers de palmell blanc i jocs tradicionals, el Museu Escolar va tornar a organitzar una jornada protagonitzada principalment per els/les docents.


En el MAHE a les 9:30 hores esperava als mestres i les mestresses convidats/des un autocar de Mi-Sol, col·laborador habitual del Museu Escolar en general i d'aquesta activitat en particular. A les 10 hores va començar l'activitat, quan els/les participants van arribar a la partida rural. L'alumnat de quart, quint i sext del col·legi, al costat del professorat i de l’equip del Museu Escolar, va rebre al grup per a donar-los la benvinguda, agrair la seua participació i explicar-los en què consistiria la jornada.


El grup es va dividir en dos i, mentre uns/es gaudien de la visita -guiada per la companya Rosa Vicente, la resta es va separar en grups reduïts de tres o quatre participants, els qui van ser entrevistats/des per l'alumnat del col·legi. Dies abans, els/les escolars van preparar les preguntes per a aquest dia, que es van centrar no solament a conèixer informació sobre la seua labor com a docents, sinó també el seu pas per l'escola com a alumnes.


Els/les convidats/des van poder recordar bons moments viscuts, experimentant instants molt emocionants, i els/les escolars van interactuar amb ells i elles, i van aprendre de les seues vivències. Una autèntica experiència de transmissió intergeneracional, un dels punts principals que UNESCO premia com a Bones Pràctiques de Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial.


Després del descans per a esmorzar gràcies a la col·laboració de Grup Passarel·la-, els torns es van canviar, sent entrevistats/des aquells/es que van estar a primera hora recorrent l'exposició del Museu Escolar.


L'objectiu final d'aquestes entrevistes són la recopilació d'informació rellevant per a la nova exposició escolar de 2019, que versarà sobre l'antiga escola i que tornarà a tenir com a comissaris i comissàries a l'alumnat del Col·legi de Pusol.


Autora: Marian Tristán, coordinadora del Museu Escolar

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top